Wednesday, February 18, 2009

blureclipse
















tam da gozu donmus muzik medyasinin bos polemikleriyle zaman ve itibar kaybedecek diye endiselenmisken, nasil da bu sarmaldan cabucak siyrilip dunyaya acilan, muzik aleminin kanimca en cesur, denemeci/deneyimlemeci ve yerini kaybetme korkusu olmayan adami damon albarn projelerden nihayet kafayi kaldirdi ve kaleye bakti; Blur’e topuk pasi yapti. The Clash fenomeninin yasayan efsanesi Paul Simonon’la kurdugu The Good, The Bad and The Queen ile yeri geldiginde anavatani ihmal etmemis de olsa, zihni sinir projelerle amerika-avrupa hatta dunyayi (Gorillaz), Afrika'yi (Mali Project), Cin’i (bu sonuncu proje hakikaten bi fena- Monkey:Journey to the West) arsinladiktan sonra bu tam anlamiyla bir eve donus olabilir. Bir sonraki projeye kadar, tabii ki... Evet, Blur 2009 yilinda birkac konser icin bir araya geliyor. Bereketli sayilabilecek canli performans/ konser yasamimda tipki Radiohead, Pixies gibi icimdeki uktesi kok salmis birkac gruptan biri, Blur. Zaten muziksever icin herhalde en trajik hadiselerden biri de gonul verdigi ve izleme hayali kurdugu grubun beklenmedik bicimde dagilmasidir. Oncesinde jean baptiste de Blur'un ayriligindan dogan magduriyeti eselemisti. Biz de ne de olsa kendi donemimiz, kacmiyor ya, gun olur elbet Blur’u izleriz diye gul gibi gecinip gidiyorduk ki Think Tank albumu sonrasi olan oldu. Lakin uzak adada da olsa, halen bir sans var. Pekala yilin olayi, basli basina bir tatil ve izin plani olabilir. Ama biletler icin parmaklara ve cuzdanlara simdiden davranmak gerek. Temmuz basi Londra-Hyde Park’taki iki konserden birinin biletleri bitmis durumda. Manchester Morning News Arena’da ise ayakta yer yok, koltuklar da epey sinirli sayida. Fiyatlar £50 civarinda. Eger simdiden alinmazsa karaborsa fiyati ucak biletinden pahaliya geliyor. Eh koskoca Blur konseri, bir nevi gunes tutulmasi gibi... goz kamasinca goruntu de bulanik olur. Bir daha ne zaman olur, olursa da omur vefa eder mi? Imkani olan affetmesin, affedenler de affetmeyenleri affetsin.

3 comments:

Cem Akkılıç said...

DİKKAT

2009 BLOG ÖDÜLLERİ SAHTEKARLIĞI

BLOG ÖDÜLLERİ ADI ALTINDA YAPILACAK OLAN YARIŞMAYI (yarışma denilirse tabi) ANLAYABİLMEMİZ İÇİN 2008 DE DÖNEN ''DOLAPLARA''(!) BAKALIM.


ASLA KAZANAMAYACAĞINIZ ve NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR YARIŞMAYA KATILARAK, BİRİLERİNİN SİZİ SÖMÜRMESİNE İZİN VERMEYİN. GEÇEN YIL YAPILAN YARIŞMADA KİM NE KADAR OY ALDIĞINI BİLE ÖĞRENEMEMİŞTİ.

BİNLERCE EURO KAZANIP DERECE ALAN BİR KAÇ BLOGCUYA DEMO VİSTA KAKALAMIŞLARDI!


DİKKAT : ALEXA RANKINIZ 200.000 DEN AŞAĞI DEĞİLSE, BU YARIŞMAYA KATILMAYINIZ. GEÇEN YIL ZATEN KENDİ ARKADAŞLARINA DERECE VERMİŞLERDİ. Amaç katılımı artırıp, sponsorlara şirin gözükmek çünkü.

http://takunyalibidocusu.blogspot.com/

Anonymous said...

demo vista mi? kabul! :S

Anonymous said...

foto da cok yakisikli.
ciplak mi ne?