Thursday, May 7, 2009

grand finale


cocuklugumdan beri hudut disinda en sevdigim, artiriyorum birileri bu kendi kendine gelin guvey olma halini hor gorse de tuttugum, yillardir acaba karsi karsiya gelseler hangisini desteklerim diye dusundugum iki takim cok uzun bir aradan sonra nihayet karsi karsiya… ilk round, yani 18 yil onceki Avrupa Kupa Galipleri Kupasi finali Manchester United’indi. bu ozlemle beklenen bulusma vuku bulmakla kalmadi, en tepedeki CL finaline denk dustu. kesinlikle ilk turlarda birbirine kirdirilmalarindan cok daha iyi cunku her halukarda bu iki guzide kulupten biri Avrupa’nin en buyugu digeri de finalisti olacak, daha ne olsun. futbol ibresi Manu’ya meyilliyse de, gonlum ekseriyetle Barcelona’dan yana. Kirmizi Seytanlarimizin karni gectigimiz yildaki ziyafete binaen, Barca’nin uc yillik acligina nispeten tok. ayrica Avrupa futbolundaki Ingiliz dominasyonu Barca’nin tum bu kurtlar sofrasindan siyrilarak kupayi kaldirmasini daha destansi kiliyor. Eh, bir de gercek su ki fizik gucu yuksek, tamamen sisteme dayali makine gibi takimlar karsisinda halen iyi yerine “guzel" futbol sergilemeye cabalayan, renksiz futbol endustrisinin rengarenk simasi, insanin futbolla iliskisini sorgulamaya basladigi anda bir macini izlemenin imdada yetistigi Barcelona’ya bu yil bu kupa daha cok yakisir diye dusunuyorum. neyse, daha fazla irdeleyerek de tadini kacirmayalim; yenen icin sevinecegimiz, yenilen icin uzulecegimiz ama her halukarda kazanacagimiz ruya finalde, Força ManÇa...

3 comments:

erdobaz said...

Daha temincek TRT 3 de Barcelona -Jugoplastika maci vardi. Jugoplastika futbolun Kizil Yildizi gibi bir gizem takimi -efsanesi kendinden buyuk. Mac ise 1990 Avrupa Sampiyon Kulupler Kupasi Finali. Ama Basketbol. Barca da ispanyol efsanesi sanEPIfanyo-jimenez-solozobal-ferran arizasi (bizdeki karsiligi emir di) ve costa, Jugoplastika da toni kukoc, gencecik radja(radya),perasovic,ivanovic,sobin etc. Her iki takimda zaten kendi ulkelerinin milli takimi gibi. Jugo hep gonde goturuyor , barca hic birakmiyor. Barcanin 2de amerikalisi var. 80ler kafasindaki karete kid vari cekisme Jugonun ust uste 2inci sampiyonlugu ile bitiyor. sanEPIfanyo hakemlere soylene dursun genc kusak kukoc ne yazik ki daha kabiliyetli. ManU macida bomba olacak.

Unknown said...

Barcelona Chelsea'yi 3 tanesi tartışmasız 5 penaltının verilmemesi sonucu elemesiyle gözümde bu finalin değeri kalmamıştır.

serdobaz said...

chelsea'den intikam diyelim. ya da iki mac arasi tam zamanli medya propagandasiyla frisk'i olum tehditleriyle karsi karsiya getirerek ikinci maci masa basinda kazanan mourinho'nun ektigi nifak tohumlarinin hasat zamani, diyelim.