Tuesday, January 27, 2009

alter[ed]native de akilli olsun!

sanki cyborglarla insanlari ayiran bir dizi maddeymis gibi, amerikada toplumu bilinclendirip aralarina sizmis olan hainleri avlamak icin hazirlanmis bir recete... lakin yine de uc yuz milyonluk bir nufus ve cok sayida etnisite dusunuldugunde madde sayisinin cok da fazla olmadigini goruyoruz. amerikada hain olmamak ne kolaymis arkadas!.. zaten hristiyanlik da cok kolay bir din. bizde vatanperver olmanin kriterleri asla bu kadar ucuz ve basit olamaz.. vatan bu, boru mu? istemiyorsan bu metni ya save et, ya terket! neyse ki alter[ed] native olarak usenmedik, turnusol kagidi niteligindeki av recetemizi ekseriyetle ulusalcilarimiz icin hazirladik.

hepimiz sozcuguyle baslayan slonganlar atarlar
cumhuriyet gazetesi okumazlar
teror orgutu liderinden lakabiyla degil, ad ve soyadiyla soz ederler
ergenekon onlar icin istanbulda bir destan adi degildir
vicdani redde sempati duyar, bedelli askerligi hak gorurler
turkiyeli olduklarini iddia ederler
kibris’a kuzey kibris derler
eti-ulker savasinda saf tutmaz, ulker’i boykot etmezler
ulusal takim formasindaki turkuaza tepkimezler
kaybetmek icin almanlarin kaybetmesine ihtiyac duymazlar

1 comment:

Anonymous said...

amerikan vatanperverliginin karikaturize elestirisinde starship troopers i tek gecerim. yanina baska bir at yazmam ki cok favorili diger ayaklara param kalsin. filmdeki uzayli bocek olgusu (olgu da ne cirkin, ne demode bir kelime)ve haber sekanslarindaki "bocekleri ezin. cocuklariniza da ezdirin" mesajlari yeterince acik ve bir o kadar da eglenceliydi.

o boceklerin yerine kimi isterseniz koyabilirsiniz; siyahlar, muslumanlar ya da bavyera koyluleri (nedense amerikalilar pek cok komedi filminde absurd oge olarak bu bavyeralilari ve polka'yi kullaniyor. ne alakaysa artik...)