Thursday, April 3, 2008

bank holiday festivalleri

Evvelden Kapikule’nin otesindeki bu tip festival haberleri ahlayip vahlamak, yanlis topraklarda dogmus olmaya hayiflanmak niyetli dolasirdi. Devran yavastan donuyor kanimca. Halen siradanlasacak kadar hayatimiza nufuz etmis olmasa da cevremizden bu festivallere intibak haberleri gelmiyor degil. Dolayisiyla haber, –muhtemelen bu yil da pas gececek benim gibiler icin- hem meraklisina, hem de pratik duzeyde ciddi ciddi ilgilisine...

Ikiz kardesler Reading ve Leeds Festivallerinin line-up’i dun belli oldu. Yeni eklentiler olursa, her ikisi icin de olacak. Replika line-up’lar, yalniz sahneye cikis sirasina gore aralarinda degisiklik arzedebiliyor. Devran sadece yurtdisi festivallerine insan ihraci konusunda degil, lokal event takvimindeki zenginlesmeyle de degisim gosteriyor. Bu topraklarda halen bu isimlerin hepsini tek festival altinda toplamak pek mumkun olmasa da, teker teker bakildiginda belli bir popularite ve begeni kitlesi yakalamis isim sahibi gruplar arasinda burda gorulmesi imkansizi yok gibi. Zaten maksat gorulmeyeni/gorulmeyecegi yerinde görmek kadar, topraklarina yillar oncesinde tohumlari ekilmis dogal bitki ortusunun her yil verdigi festival meyvesinden tatmak, o ruha ortak olmak degil mi?

Kamp ucretiyle birlikte £155. Her iki festivale birden basindan sonuna katilma sansiniz yok, zira cok basit fakat cinfikir bir algoritmayla gunler rotasyona sokulmus. Ayni anda iki yerde olabilme gibi bir dogaustu gucunuz varsa ne ala tabii. Ha, misal ben Babyshambles manyagiyim, 22'sinde Reading'de, 23'unde Leeds'te izlerim derseniz gruba yamanin, yalvarin-yakarin, belki sizi 1 gunlugune groupie'leri yaparlar. Boylece hem yolu tepmenin ucuz yolunu bulmus olursunuz, hem de hayat hikayenize essiz bir chapter girer. Lakin simdi yine bakiyorum, ve sampiyonlar liginde acaba biz ne zaman boyle zorlu bir gruba dusecegiz diye de ic gecirmiyor degilim. Tesaduf minyatur festival sampiyonluklariyla nereye kadar...

5 comments:

Anonymous said...

gecenlerde bir gazete'de okudum; sadece sponsor iliskilerine yaslanan, daha dogrusu tamamen sponsor isi olan festivaller gumlemek uzereymis. bu da demek oluyor ki, elde avuctaki minyatur kale turnuvalarina da veda edecegiz. gerci benim icin no problem. su ana kadar sadece 1 festivale katildim ve katilimimi atesleyen gruppo sahnedeyken ben cadiretto'da uyukluyordum.

Anonymous said...

bu bank holiday olayı nedir?

dolphinished monkey business said...

bank holiday olgusunu Blur'un Parklife albumundeki "Bank Holiday" sarkisiyla ogrenmis olmam buyuk bir kesfe delalet etmese de, aciklayayim:

britanya'da ve irlanda'da, tarihcesini tam bilmsem de aldigim intibaya gore keyfe keder (ama bu keyfe deger), yilda 6 kez yapilan bir resmi tatil uygulamasi. blur'un sarkisi da "bank holiday comes six times a year" der. bankalar tabii ki tatil. ama banka, tum is kollarinin eklem yeri oldugu icin sembolik secilmis ve tatile isim babasi olmus. bankalar tatil olunca diger isyerleri de tatil sayilir, mantigiyla.

mecburi hizmetler o gun de devam ediyor, fakat o tip is calisanlarina ekstra bir ucret odeniyor.

diye biliyorum.

6 tatilden biri agustos'un son pazartesisi. bu festival hemen oncesine denk getirilmis. boylece sapitmak serbest, ne de olsa ertesi gun atam izin'deyiz. vatana ve yatana hayirli olsun.

dolphinished monkey business said...

yalniz o Metallica oraya olmamis. Guzelim afis ne hale gelmis :(. Zaten afis dizaynini bozanlar hep metal gruplari. Fanlari da Agustos sicagina simsiyah kiyafet-aksesuarlarla gelir, dunya capinda reaktorleri de gunessiz birakir.

yuru seferogullari, bu festivalin havasi bozuldu.

t for tuna said...

metal gruplarının tercih ettikleri heavy metal'e munhasır yazı karakter(ler)i başlı başına olay zaten.

metallica, iron maiden gibi çelik, ya da pentagram (bu da yerli fecaat) gibi bohemian / dikenli...

adını unuttuğum dersane'de, klasör'ün üzerine (defter yerine klasör kullanma modası da yaşanmadı değil) MetallicA karakterleri ile AlemcI (A'nın sol ayağını ve I'yı içeri doğru 45 derece ile eğin) yazan Keçiören Gençlikspor camiası ile gerçek metalcileri bir pota'da eritmek nasıl fikir :S The Fly III çekilmiş miydi?